Monday, January 31, 2011

Şubat Ayı Gökyüzü Hareketli ve Burçları Üzerinde ki Etkisi

Merhaba Herkese;

Yeni bir aya giriş yapmış bulunuyoruz, her ay olduğu gibi gökyüzünde bir yeni ay ve dolunayımız bulunmakta. Bunun yanı sıra gezegenlerin burç değiştimesi ve birbirleri ile yaptıklarını görünümlerde gökyüzünde ve hayatımızda etkin olacak. Burç analizlerine geçmeden önde bu ayın gökyüzü hareketlerine beraber göz atalım;

1 Şubat   =  Güneş (Kova) Kavuşum Mars (Kova)

Güneş ve Mars’ın Kova burcunda ki bu açısı özellikle elektronik, elektrikli aletlerin üzerinde etkin olacağı gibi, soğuk ve sert havalarında habercisi niteliğinde. Bu gün irademizi daha güçlü bir şekilde ortaya koyabilir, inatçı, kararlı davranabiliriz. Toplumsal olaylara karşı daha tepkili ve eleştirel yaklaşabiliriz.

2 Şubat  =   Venüs (Yay) Kare Uranüs (Balık)

Venüs ve Uranüs arasında ki gergin açının kesinleştiği bu tarihte, ilişkilerde tuhaf sıra dışı gelişmelere tanıklık edebiliriz. Aniden tutkuyla başlayan ama aynı hızda biten ilişkilere tanıklık edebiliriz. İlişkilerde özgürlük teması daha çok vurgulanabilir, sanatsal konularda ise oldukça orijinal eserler ortaya çıkabilir. Duygusal anlamda tatminin zor olduğu bu tarihler isyankar ve kapriskar etkiler devrede olacaktır

3 Şubat  =   14 derece Kova burcunda yeni ay. Ay Karşıt Mars ve Üçgen Satürn


Kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, yeniliklere, yeni deneyimlere açık olabileceğimiz günlerde olacağız. Bireyse ihtiyaçlarımızı koruyarak içinde bulunduğumuz grubunda çıkarlarını düşünebileceğimiz zamanlar.Özgürlük ihtiyacı bu günlerde daha çok artabilir, geleceğe yönelik yeni hedefler belirleyebiliriz. Teknolojik alanda önemli gelişmeler yaşanabilir. Fakat Marsın bu yeni ay içinde aktif bir şekilde yer alması, uçak kazaları, rötarları, toplumsal isyanlarında ortaya çıkabileceğine işaret etmekte.

4 Şubat   = Merkür Kova burcunda
                = Venüs Oğlak burcunda

Merkür’üm kova burcuna geçişi ile beraber, daha orijinal, yaratıcı, ilgi çekici fikirlerle dolu olabileceğimiz zamanlar. Zihnimizin son derece hızlı çalışacağı, entelellektüel konularla daha fazla ilgilenebileceğimiz zamanlar.

Venüs, Oğlak burcuna geçtiğinde ise; ilişkilere daha ciddi, sağlam ve birazda mesafeli yaklaşabiliriz. Sorumluluk ve güven hissi daha ön plandadır. Ticarette finansal anlamda kazançlı z tarihler. İlişkilerde daha somut beklentiler içinde oluruz.

6 Şubat   =  Güneş (Kova) Üçgen SatürnR (Terazi)
                =  Venüs (Oğlak) Kare Jüpiter (Koç)

Güneş ile Satürn arasında ki üçgen açının kesinleşeceği bu tarih, sorumluluk sahibi, disiplinli, olgun tavırlı, kararlı ve idareli olunabilecek zamanlar. Satürn’ün geri gitmesinden dolayı gecikmeler, engellenmeler ile karşılaşılabilir.
Venüs ile Jüpiter arasında ki etkileşimle, aşırı maddiyatçı, iyimser, aşırı disiplinli ve çalışkan, inatçı ve bir o kadar kibirli olabiliriz. Hayattan beklentilerimiz fazla olabilir. Aşırı harcamalar gündeme gelebilir

7 Şubat    = Mars (Kova) Üçgen SatürnR (Terazi)


Risk almaya meyilli, kavgacı, gürültücü, olaylara karşı aşırı tepkiler gösterebiliriz. Toplumda fanatizme varan olayları gözlemlemek mümkündür. Dikkatsizlikten doğan kazalar meydana gelebiir.

18 Şubat   = 29 Derece Aslan burcunda dolunay. Karşıt Merkür, karşıt Mars, Karşıt Neptün
                  = Venüs (Oğlak) Kare SatürnR (Terazi)

Aslan burcunda ki dolunay zamanının ana konusu ego,objektif dışa dönük davranışlardır. Bu dolunay zamanı ay Merkür,mars ve Neptün ile sert açısı, kibirli, egoist,çıakrcı,hırslı davranışların zararla sonuçlanabileceğini, mantık ile duygular arasında kalınabileceğini, düşüncesizce çıkışlar, aceleciliğin,alıngan ve gerçekçilikten uzak davranışlar sergileyebileceğimize işaret etmekte.

19 Şubat   = Güneş Balık burcunda

Daha subjektif ve içe dönük etkiler devrede. Fedakarlık ve yardımseverlik temaları ön planda. Toplumda, sivil toplum kuruluşları haberlerine daha fazla rastlanabilir, yardım konserleri ve davetleri sık sık organize edilebilir. Yalnız kalmaya daha meyilli ve sezgisel olabiliriz önümüzde ki 1 ay

22 Şubat   = Merkür Balık burcunda

Yaklaşık bir ay boyunca, daha derin bir sezgi gücüne sahip olabileceğimiz gibi, kararsız, dağınık ve dikkatsiz olabiliriz. Sanatçılar, yaratıcılar ve yazarlık işlerinde çalışanlar için ideal zamanlar. 9 Marta kadar

23 Şubat   = Mars Balık burcunda

Tempo ve enerjinin biraz düştüğü zamanlar, ruhsal olarak kendimizi çok huzurlu hissedemeyebiliriz, enerjimizi tam olarak ortaya koymakta zorlanabiliriz. Bu dönemde özellikle sularda taşmalar, sel felaketleri meydana gelebilir.

Peki bu hareketlerin Burçlar Üzerinde ki Etkilerine göz atacak olur isek;

Not: Yükselen burcunuza göre okumanız tavsiye edilir, yükselen burcunuzu bilmiyor iseniz "Bana Ulaşın" kısmından yardım alabilirsiniz.

















Yükselen Akrep - Şubat Ayı


Merhaba Herkese;

Bir süredir daha eve dönük, dışarıda olmaktansa evinizde vakit geçirmeyi tercih ediyor olabilirsiniz. Güneş’in 4. evinizde ki bu etkisi, evinizde ufak tefek değişiklikler yapmanızı da sağlamış olabilir. Yeni aya Güneş ve Mars ikilisinin oldukça aktif vurgusu ile giriş yapıyorsunuz, evinizde fiziksel kuvvet gerektiren bir takım işlerle uğraşabilirsiniz. Ocak, soba,ateşli aletler, elektrik aksanına dikkat etmekte fayda var.

Ayın ilk haftası etkinleşecek olan Venüs ile yay arasında ki açı, beklenmedik sürpriz kazançların işareti olabilir. Özellikle hobilerinizden kazanç elde edebilirsiniz. Yalnız olanlar için flörtleşmeler başlayabilir ama işin içinde Uranüs var, ilişkiler aniden başlayıp sonrasında ise aniden sonlanabilir şaşırtıcı durumlarla karşılaşabilirsiniz.

3 Şubatta Kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, ev ve iş arasında stresli durumlar oluşabilir. Bu günlerde hassas ve eleştiriye çok açık olamayabilirsiniz. Evinizle ilgilenebilir, yer değiştirme, taşınma konuları gündeme gelebilir. Ailenizle, annenizle ilgilenmeniz gerekebilir. Bu günlerde maddi olanın peşinde koşmaktansa daha manevi konulara yönelebilir, ruhunuza iyi gelecek şeylere yönlenebilirsiniz.

Yeni ayın hemen ardından Merkür’ünde Kova burcuna geçişi ile beraber 23 Şubata kadar aile içerisinde önemli konuşmalar, kararlar alınabilir. Evinize yeni bir bilgisayar, laptop, dvd..vb elektronik aletler alabilirsiniz. Aile içerisindeki sorunlar mantıklı bir şekilde çözüme kavuşabilecektir. Yine kontratlar yenilenebilir, ev ile ilgili imzalar, evraklarla ilgili konular gündeme gelebilir.

Aynı gün Venüs’ün Oğlak burcuna geçişiyle ay sonuna kadar kısa süreli ve mesafeli fakat keyifli yolculuklar olabilir. Yakın çevreniz ile olan ilişkilerinizi onarmak, düzenlemek için fırsatlar yakalayabileceğiniz bu zamanlar, finansal konularla ilgili önemli haberler de alabileceksiniz. Daha çok okuyabilir, yazabilir, iletişim yeteneklerinizi yapıcı bir şekilde sergileyebilirsiniz.

Ayın ikinci haftası yakın çevrenizi ilgilendiren konularla daha çok ilgilenebilir, geleceğe yönelik önemli, ayağı yere sağlam basan, tutarlı planlar yapabilirsiniz. Özel hayatınıza ilişkin bazı önemli kararlar, konuşmalar şubat ayının ikinci haftasında Merkür ve Marsın; Satürn ile etkileşiminden doğan sonuçlardır. Olayları, şartları kontrol etmeye çalışmak yerine, bu hafta biraz akışına bırakmanızda fayda var.

18 Şubatta Aslan burcunda gerçekleşecek olan dolunay biraz sert etkilere sahip. İş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda endişeli ve panik bir tutum izleyebilirsiniz. Dolunay zamanı ay, Merkür, Neptün ve Mars ile yapacağı gergin açı önemli kararlarınızı birkaç gün ertelemenizde yarar var. Kendinizi ortaya koymaya çalışırken, fikirlerinizi ve düşüncelerinizi söylerken birden garip bir tartışmanın içinde bulabilirsiniz kendinizi.

Dolunaydan hemen sonra Güneş’in balık burcuna geçişi, önümüzde ki 1 aylık dönemde, aşk ve çocuklarla ilgili konulara odaklanacağınıza işaret ediyor. Merkür ve Mars’ında 22 ve 23 Şubat tarihlerinde balık burcuna geçmesi ile beraber, flörtlerin, flört etmek için yazışmaların, cinsel aktivitelerin artabileceğine işaret etmekte. Çocuk sahibi olmak isteyenler özellikle bir uzman desteği alabilir önemli görüşmeler yapabilirler. Mars’ın burada ki seyahati düşük riskini de beraberinde getirebilir. Spora başlamak, hobilerinize yönelmek, yaratıcı çalışmalar içine girmek için de oldukça destekleyici etkiler devrede olacak.

Ay sonuna doğru ise ilişkisi olanlar, romantik, tutkulu dakikalar yaşayabilecekler bunun yanı sıra birlikte oldukları kişilerle minik bir seyahate çıkabilirler. Yalnız olanların ise daha çok sosyalleşebileceği, yakın çevrelerinden önemli haberler alabilecekleri bir hafta olacak. Özellikle sanat ve yaratıcılık alanında çalışanlar ayın son haftası oldukça özgün çalışmalar içine girebilecekleri, orijinal fikirleri ile dikkat çekebilecekleri bir hafta olacak

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum! 

Yükselen Terazi - Şubat Ayı

Merhaba Arkadaşlar;

Aya risk almaya meyilli, sportif faaliyetlerle daha haşır neşir, aşk konularının sık sık gündeme gelmesi ile başlıyorsunuz. Bu ay hobilerinize ve size keyif veren şeylere daha çok zaman ayırabileceksiniz. Güneş ve Mars’ın 5. evinizde ki etkinliği ayrıca cinsel anlamda da aktif bir sürece girdiğinizi göstermekte, çocuk sahibi olmak isteyenler 19 Şubata kadar çalışmalar yapabilirler.

Ayın ilk haftası Venüs ve Uranüs arasında ki gerginlik yakın çevre ilişkilerinde sürpriz, beklenmedik, eksantrik gelişmelere işaret etmekte. Yakın çevre ve komşularınız ve kardeşlerinizi ilgilendiren konularda beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

3 Şubatta gerçekleşecek olan Kova burcunda ki yeni ay ile birlikte, özel hayatınız ve arkadaş çevreniz arasında iyi bir denge kurmanız gerekecek, risk almanız gerektiren durumlarda abartmamaya özen göstermeli, yaratıcılık gerektiren konularda ise ilham yanınızda olacaktır. Kişisel yeteneklerinizi daha rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz.

Yeni ayın hemen ertesi günü Merkür; Kova burcuna giriş yapacak ve 22 Şubat tarihine kadar bu burçta seyahat edecek. Eğer yalnız iseniz, bilgi alış-verişlerinin yoğun olabileceği flörtöz durumlar yaşayabilirsiniz. Teknolojik ve elektronik aletlerle daha haşır neşir olabilir, eğer yazarak veya çizerek kazancınızı sağlıyorsanız çok daha yaratıcı ve dikkat çekici yazılar yazabileceksiniz. Çocuk sahibi olanlar, onlarla bazı konuları oturup ciddi bir şekilde konuşarak sorunların üstesinden gelebilirler.

Aynı gün Venüs’ün Oğlak burcuna yani sizlerin 4. evine girişi ile beraber evinizde ve aile ortamınızda huzur ve keyif rüzgarları esmeye başlıyor. Evinizi güzelleştirmek adına adımlar atabilir, harcamalar yapabilirsiniz. Dışarıda sosyalleşmektense daha çok evinizde kalabilir, evinizde davetler, yemekler verebilirsiniz.



Şubatın ikinci haftası Mars ve Satürn arasında ki uyumlu açının etkinleşeceği bu günlerde atacağınız yeni adımlar ve vereceğiniz kararlarda daha ayakları yere sağlam basan, somut sonuçlar üzerine odaklı olacaktır. Elinizi taşın altına sokma ve risk almanız gerektiren durumlarla karşılaşabilirsiniz. Soğuk kanlı ve pratik yaklaşımlarınız dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Hedeflerinize ulaşmak için disiplinli ve kararlı hareket edebileceksiniz.

18 Şubatta Aslan burcunda oluşacak olan Dolunay biraz gergin etkilere sahip, sosyal çevre ve arkadaşlıklar alanınızı etkileyecek dolunay; sosyal ilişkilerde gerginlikleri ve aldanmaları, yanlış anlamalar yüzünden stres yaşama ihtimaliniz olduğuna işaret ediyor. Aynı gün Venüs ve Satürn arasında ki gergin açınında kesinleşmesi, özel hayatınızla ilgili konularda endişe, kuruntu yapabileceğinizi, aile bireyleri ile aranızda mesafe sokabilecek durumlara işaret etmekte. Yalnız kalma arzusunda olabilirsiniz.

Dolunay’ın ardından Güneş’in; Balık burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 ay iş ve çalışma ortamı, birlikte çalıştığınız kişiler ve sağlığınızı ilişkilendiren konuların çok daha ön plana çıkacağına işaret etmekte. Daha çok çalışabilir, hizmet edebilir, işlerin idaresi sizin üzerinizde kalabilir. İş arkadaşlarınızdan rahatlıkla yardım ve destek görebileceksiniz. İş arayışında olanlar önümüzde ki 1 aylık süreç içinde görüşmelere çağrılabilirsiniz. Sağlığınıza özen göstermeli özellikle dolaşım sistemi ve ayaklarınız hassaslaşabilir.

22 Şubatta Merkür’ünde balık burcunda girmesi ile beraber; önemli iş anlaşmaları, projeler gündeme gelebilir, evrak işleri, imza gerektiren konularla ilgilenebilirsiniz. İş ile ilgili yaratıcı olabileceksiniz. 24 Şubatta Marsında balık burcuna girişi, kısa zamanda yapılması gereken işlere işaret etmekte. Birlikte çalıştığınız kişilerle zaman zaman stresli zamanlar yaşayabilirsiniz fakat çalıştığınız kişileri zaman zaman motive etmekte size düşebilir.

Ay sonuna doğru ise eve iş taşıyabilir, işlerinizi evden yürütebilirsiniz.

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum… 

Yükselen Başak - Şubat Ayı



Merhaba Herkese;

Şubat ayına iş anlamında oldukça yoğun, stresli ve idealist başlıyorsunuz. Yetişmesi ve bitirilmesi gereken işler, projeler için daha çok çalışabilir, az zamanda çok iş yapmanız gerekebilir. Bu zaman dilimi içinde sağlığınıza da dikkat etmelisiniz. İş ve çalışma arkadaşlarınızdan destek görecek, onları idare ve organize etmeniz gerekebilir.

Böyle yoğun başlayan ilk hafta özel hayatınızı ilgilendiren konularda da beklenmedik sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz.

3 Şubatta Kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte özellikle sağlığınıza dikkat etmeli, enfeksiyonel, ateşli rahatsızlıklara özellikle. Bunun yanı sıra yeni işler, yeni projeler gündeme gelebilir. Spor veya diyet gibi kişisel bakımınızı ilgilendiren konularda profesyonel destek almak isteyebilirsiniz.

Yeni ayın hemen akabinde Merkür’ün 6. evinize girmesi ile beraber ay sonuna kadar olan süreçte iş ve çalışma arkadaşlarınızla aranızda önemli konuşmalar, toplantılar, fikir alış-verişleri yapabilir, iş seyahatleri ve sözleşmeler gündeme gelebilir. İş arayanlar ise ay sonuna kadar görüşmelere çağrılabilirler. Aynı gün Venüs’ün 5. evinize girecek olması ay sonuna kadar aşk ve çocuklarla ilgili konularda şanslı zamanları beraberinde getirecek. Yalnız olanlar sağlam ve ayakları yere basan ilişkilere yönelebilirler. Çocuk sahibi olmayı düşünenlerin de olumlu etkilenecekleri bu dönem, yeni hobiler elde etmek ve hayattan daha çok zevk alabilecekleri bir sürece işaret etmekte.

Şubatın ikinci haftası Güneş ve Satürn etkileşimi sayesinde finansal konularda ciddi, gerçekçi, somut sonuçlar alabilecekleri, organize ve planlı hareket etmeleri sayesinde kazançlarını arttırabilecekleri ya da ellerinde ki kaynakları mantıklı bir şekilde kullanabilecekleri zamanlar.

18 Şubatta Aslan burcunda gerçekleşecek olan Dolunay içe kapanacakları, kendi kabuklarına çekilebilecekleri ve kendi iç hesaplaşmalarını yapacakları birkaç güne işaret ediyor. Sağlıkla ilgili konularında dikkat etmeleri gereken, özellikle ortak kullanım alanlarında ki eşyalardan enfeksiyon kapma riskinin olduğunu göstermekte. İş ve çalışma ortamınızda gerginliklerden uzak durmakta, önemli kararları birkaç gün ertelemekte fayda var.

Dolunayın hemen ardından Güneş’in balık burcuna geçişi, önümüzde ki 1 aylık süreçte ikili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konuların daha çok hayatlarında aktifleşebileceğini, partnerlerinden ve ortaklarından destek alacakları, önemli anlaşmaların gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Yardım temasının ön planda olacağı bu zamanlar, tek başınıza hareket etmeniz biraz zor görünüyor.

Merkür ve Mars’ında 7. evinize geçiş yapması, partnerinizle veya ortağınızla olası sorunları konuşarak çözebileceğinizi, önemli fikir alış*verişleri yapabileceğinizi göstermekte. Fakat Mars her ne kadar girişkenlik ve motivasyon sağlayacak olsa da gerginlikleri de beraberinde getirebilir. Düşünmeden konuşmak ve tepki vermek karşınızda ki kişileri rahatsız edebilir, gergin bir ortam içine sokabilir sizi.

Ay sonunda ise oldukça tutkulu ve romantik dakikaların fazla olacağı, partnerinizle birlikte keyifli, eğlenceli ve libidonun yüksek olabileceği zamanları göstermekte.

Muhteşem bir ay geçirmeniz dileğiyle… 

Yükselen Aslan - Şubat Ayı



Merhaba Arkadaşlar;

Şubat ayına ikili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konulara haşır neşir olarak başlayacaksınız. Tek başınıza hareket etmek yerine, çevrenizde ki kişilerle beraber harekete geçebileceksiniz. Girişken, aktif, hareketli olacağınız bu süreç zaman zaman gergin ve huysuzda olabilirsiniz. Zaman zaman ilişkilerden yana gerginlik ve stres yaratan durumlar olsa da, motive olmanız ve harekete geçmeniz için partneriniz size destekte verecektir. Yeni ortaklıklar, iş anlaşmaları kurulabilir şubat ayının ilk haftası özellikle.

Uranüs ve Venüs arında ki gergin açının netleşeceği ilk hafta, özellikle finansal anlamda risk almaktan kaçınmanın önemli olacağına işaret etmekte. Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşıda dikkatli olmakta fayda var. Ani başlayan ve biten flörtler hayatınıza renk katabilir.

3 Şubatta karşıt burcunuzda gerçekleşecek olan yeni ay zamanı duygusal anlamda gergin olabilirsiniz. Toplumsal konulara karşı daha hassas ve tepkili olabilir, ikili ilişkilerde adrenalin artabilir. Satürn’ünde aktif olacağı bu yeni ay zamanında, yakın çevreniz ve komşularınızla ilgili iletişim trafiğinizin artabileceğine işaret etmekte. Yakın çevrenizi organize etmeniz gerekebilir, sorumluluk üstlenebilirsiniz.

Yeni ayın akabinde Merkür’ün Kova burcuna geçişi ile beraber ay sonuna kadar ikili ilişkilerinizde olası sorunları konuşarak mantıklı bir şekilde çözebilir, partnerinizle aranızda önemli fikir alış*verişleri yapabilirsiniz. Önemli anlaşmalar, ortaklıklar oluşabilir. Aynı gün Venüs’ünde Oğlak burcuna geçmesi, ay sonuna kadar iş ve çalışma ortamınızda toparlanma, düzenleme zamanı olduğuna işaret ediyor. Yeni iş tekliflerinin gelebileceği bu günlerde, iş ve çalışma arkadaşlarınızdan finansal kazanç sağlayacak destekler görebileceksiniz. Sağlığınızı ilgilendiren konularda kendinize çeki düzen verebilir, özellikle beslenmenize daha da özen gösterebilirsiniz. Çok çalışmanız, çok hizmet etmeniz gerekebilir.

Şubatın ikinci haftası önemli yazışmalar, konuşmalar, toplantılar sık sık gündemde. Yakın çevrenizde ki kişilerle ve partnerinizle beraber minik bir seyahate çıkabilirsiniz. Yaptığınız işte daha da derinleşebilir, kontrol mekanizmanız her zamankinden çok daha yoğun çalışabilir. Bu günlerde kemikler ve dişler hassas olabilir. Yakın çevrenizden destek ve yardım görebileceksiniz. İletişim, haberleşme, pazarlama, reklam gerektiren konularla uğraşabilirsiniz.

18 Şubatta burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay ile birlikte, kişisel yeteneklerinizi ve kimliğinizi daha çok ortaya koymanızı gerektirecek durumlar oluşabilir. Hayatınızla ve partnerinizle ilgili olası önemli kararları birkaç gün ertelemenizde yarar var. Dolunayın başrolü olan Ay, Merkür, Mars ve Neptün ile gergin açılı olacak. Düşündüklerinizden ve hissetliklerinizden tam olarak emin olamayabilir, aldanmalar, yanlış bilgiler ve düşünceler kafanızı karıştırabilir.

Dolunayın akabinde Güneş; balık burcuna geçiş yapıyor ve önümüzde ki 1 aylık dönemde, başkalarına ait olan fakat sizi yakından ilgilendiren finans konularını hayatınızda daha görünür bir hale getiriyor. Bu dönem sizden borç isteyebilirler. Bankacılık, vergi, burslar, ödemeler sık sık gündeme gelebilir. Eğer kredi almayı düşünüyor iseniz rahatça alabilir, eşinizden veya ortağınızdan finansal anlamda rahatça yardım alabilirsiniz.

Şubatın son haftası hem Merkür hem de Marsın 8. evinize geçişi ile beraber, ikili ilişkilerde ki gerginliğin yerini daha rahat ve huzurlu zamanlara bırakıyor olsada, finansal anlamda sürpriz beklenmedik harcamalar biraz can sıkabilir. Finans konuları ile ilgili akılcı çözümler, önemli fikir alış-verişleri yapabilirsiniz.

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum!

Yükselen Yengeç - Şubat Ayı



Selam arkadaşlar;

Aya finansal konularla ilgilenerek giriş yapıyorsunuz. Güneş ve Mars’ın birlikteliği bir  yandan artan harcamaları dengede tutmak bir yandan da bütçenizi genişletmenin yollarını aramanız konusunda etkiler yaratacaktır. Bunun yanı sıra yine ilk hafta etkili olacak olan Uranüs-Venüs arasında ki zorlayıcı açı, uzun süredir ilişkileri olanlar için tehlike sinyalleri çalmakta, partnerinizden zaman zaman beklenmedik, sürpriz hatta tuhaf davranışlar gözlemleyebilirsiniz. Yalnız olanlar ise, mesafe itibari ile sizden uzakta veya yabancı kökenli biri ile flörtöz yaklaşımlar olabilir.

3 Şubat tarihinde Kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, finansal konularda stres seviyeniz biraz yükselecek ve hassaslaşacak olsanız da Satürn sayesinde kendinizi çabuk toparlayıp endişelerinizi yapıcı bir şekilde kullanmayı başarabileceksiniz. Yine ev , yerleşime ait konularda aile içi ilişkilerde gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Yeni aydan hemen sonra Merkür; kova burcuna giriş yaparak finansal konularla ilgili akılcı çözümler bulabileceğinize işaret etmekte. Özellikle eşinizin veya ortaklaşa kazançlarınızı ilgilendiren konularda insiyatif alabilecek, bankacılık işlemleri, kredi, borç alıp-verme gibi konularda önemli konuşmalar, sözleşmeler anlaşmalar gündeme gelebilir ay sonuna kadar olan süreçte. Aynı Venüs’ünde Oğlak burcuna giriş yapacak olması, ay sonuna kadar olan süreçte özellikle ikili ilişkiler ve ortaklıkları ilgilendiren konularda ayakları daha yere sağlam basan, mantıklı adımlar atabilirsiniz. İlişkiler alanında gerginliğin yerini daha destekleyici etkiler almaya başlıyor.

Şubatın ikinci haftası kariyerinizi ilgilendiren konularda Jüpiter ve Venüs arasında ki etkileşim sonucu, size finansal anlamda da destek sağlayacak fırsatlar elde edebilirsiniz fakat şartları aşırı zorlamadan, uyum içerisinde olmaya özen göstermekte fayda var. Şubatın ikinci haftası miras, finans konuları,size ait olmayan ama sizi yakından ilgilendiren bütçe konuları ile ilgili toplantılar, konuşmalar, fikir alış-verişleri sık sık gündeme gelebilir.

18 Şubatta 29 Derece Aslan burcunda gerçekleşecek olan dolunay zamanında kendi kişisel kazançlarınız ve sahip olduğunuz eşyalar ön plana çıkmaya başlıyor. Önemli kararlar vermek, risk almak için pekte uygun zamanlar değil zira Ay bugün Merkür,Mars ve Neptün ile kavga halinde olacak. Hassas, alıngan, zihniniz bulanık, şartları net olarak değerlendirmekte biraz zorlanabilirsiniz. Geçmişe ait konular, ödenmesi gereken fatura veya vergiler ortaya çıkabilir. Finans konuları ile ilgili önemli kararları vermek için birkaç gün beklemekte fayda var.

Dolunayın hemen ardından Güneş’in balık burcuna geçişi ile beraber, önümüzde ki 1 aylık süreçte deniz aşırı yerlere seyahatler ortaya çıkabilir, eğitimle ilgili konularda gelişmeler yaşayabilir, her türlü iletişim araçları ile aktif bir şekilde iletişim içinde olmanız gerekebilir. İdealleriniz ve gelecek hedeflerinizle ilgili hatırı sayılır, itibarlı önemli kişilerle bir araya gelebilir ve onlardan destek alabilirsiniz.

Şubatın son haftası Merkür’ünde balık burcuna geçişi ile beraber, seyahat planları yapabilir, ticaret ve tanıtım,pazarlama, halkla ilişkilerde çalışanlar özellikle önemli görüşmeler, toplantılar yapabilirler. Uzak akrabalar veya yabancı uyruklu kişiler, yurt dışında yaşayan tanıdıklarınızdan önemli haberler alabilirsiniz.

Ay sonuna doğru olan süreçte ise ikili ilişkilerden yana genel anlamda destekleyici etkiler devrede, partnerinizle veya ortağınızla beraber minik bir seyahate çıkabilirsiniz.

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum!  

Yükselen İkizler - Şubat Ayı



Şubat ayına dinamik ve enerjik bir şekilde giriyorsunuz, ideallerinize ulaşmak için güçlü kişilerden destek alabileceksiniz, fakat aşırı ısrarcı ve inatçı olmaktan uzak durmak yerinde olacaktır. Güneş ile Mars’ın kola kola olacağı şubatın ilk günleri, yayıncılık ve iletişim, tanıtım, pazarlama, halkla ilişkilerde çalışanlar içinde ayrı bir motivasyon sağlayacak. Hukuksal ve eğitimle ilgili konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Yine ayın ilk haftası Venüs ve Uranüs arasında ki gerginlik, özellikle ikili ilişkiler ve ortaklıklarınızı ilgilendiren konularda rutin dışına çıkmak isteyebileceğiniz, iş ve kariyerinizi ilişkin konularda da isyankar etkilerin olabileceğine işaret etmekte. Farklı, yeni alanlarda deneyim kazanmak isteyebilirsiniz.

3 Şubatta Kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, seyahatler gündeme gelebilir. Bu günlerde yakın çevreniz ile olan ilişkilerde, iletişimde, hassas olabilir, yakın çevrenizde ki kişiler ile gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var. Satürn’ün de etkili olacağı bu yeni ay zamanında, risk almanız gereken konularda kendinizi sağlama alarak hareket edebileceğinizi, aşk ve çocuklarla ilgili konularda sorumluluklarınızın artabileceğine işaret etmekte.

4 Şubatta Venüs, oğlak burcuna Merkür’de Kova burcuna giriş yapacak. Venüs, oğlak burcunda iken ilişkilerde duygudan daha çok mantık ön plana geçer, ticari anlamda kazançlı olabileceğimiz zamanlardır. 10. evinize geçiş yapacak lan Venüs iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda ay sonuna kadar size destek verecek, kuralları,organize ve disiplinli çalışmanı sayesinde.

Merkür’ün Kova burcunda ki seyrinde, daha idealist bir tavır sergileyebilirsiniz. Ay sonuna kadar ufak tefek seyahatler gündeme gelebilir, web sitesi,blog gibi işlerle ilgilenebilir, yayın eviyle görüşüp kitap çıkarmak için hazırlıklar yapabilirsiniz. Önemli hatırı sayılır kişilerden fikirler alabilirsiniz.

18 Şubatta aslan burcunda gerçekleşecek dolunay biraz sert etkilere sahip, kendinizi ortaya koyarken zaman zaman gerilebilir, alacağınız haberlerin aslı astarını öğrenmeden tepki göstermemeye dikkat edin. Yeni bir eğitim ve öğrenme sürecine hazırlık yapabilirsiniz, alacağınız kurs, eğitim..vb şeyler geniş zamanda iş hayatında oldukça işinize yarayacak.

19 Şubatta Güneş’in Kova burcunda balık burcuna geçişi ile beraber, önümüzde ki 1 aylık süreçte öne çıkacak olan konular, iş hayatınız ve kariyerinizi ilgilendiren konular. Daha çok kalabalıklar arasına karışabilir, toplum önünde olmak zorunda kalabilirsiniz. İdari yeteneklerinizi iş alanınızda sergilemeye başlıyorsunuz, önemli destekler alabilirsiniz. Özellikle iş arayanlar için keyifli bir süreç

22 Şubatta Merkür’ün 23  Şubatta da Marsın balık burcuna geçişi ile beraber, iş ve kariyerinize ilişkin konular çok daha fazla vurgulanmaya başlıyor. Merkür sayesinde, iletişim yeteneklerinizi sergilerken Mars sayesinde de yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Merkür önümüzde ki 1 ay boyunca yeni fikirler, önemli görüşmeler, toplantıların olabileceğine işaret etmekte. Yalnız Mars’ın hareket, girişimcilik ve motivasyonun yanında stres ve agresyonuda getirebileceğini unutmamakta yarar var.

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum.. !


Yükselen Boğa - Şubat Ayı



Selam Arkadaşlar;

Genel olarak keyifli etkilerin olduğu bir aya giriş yaptık. Ocak ayı özellikle yetiştirilmesi gereken işler yönünden hareketli ve bir o kadar yorucu geçmiş olabilir sizler için.

Şubat ayına yine iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konuların yoğunluğu ile giriyorsunuz. Özellikle şubatın ilk birkaç günü daha çok insiyatif alabilir, performansınızın çok üstünde bir efor sarf edebilirsiniz. Kararlı ve organize çalışmak harika fakat zaman zaman aşırı inatı davranışlar eleştirilmenize neden olabilir. Güneş ve mars ayın ilk birkaç günü iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda bir nevi ateş topuna çevirecek sizleri.

Ayın ilk haftası finansal anlamda dikkatli olmakta yarar var, Venüs ve Uranüs arasında sert görünüm, sıra dışı, farklı, beklenmedik sürpriz konular için finansal kaynak ihtiyacınızın artacağına dair ipuçları veriyor. Tabii bu etki harcamalarınızı denetim almakta zorlanıp, krizlerin de habercisi olabilir dikkat etmekte fayda var.

3 Şubatta Kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, ev ve iş hayatı arasında dengeyi kurmanız konusunda sizleri uyarıyor, gerginliklerden ve ani çıkışlardan uzak durmakta fayda lakin ay bugün ile mars ile kapışıyor. Kendinize zaman ayırmalı ve dinlenmelisiniz. Satürn’ünde etkin olacağı bu yeni ayda, ayakları yere sağlam basan işler ve projelerle ilgilenebilir, duygusal yaklaşmaktan çok sorunları akılcı bir yaklaşımla çözebileceksiniz.

Merkür’ün Kova ve Venüs’ünde oğlak burcuna geçiş yapacağı 4 Şubat tarihinde, ay sonuna kadar, iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda iletişim yeteneklerinizin ön plana çıkacağı, önemli konuşmalar, toplantılar, seminerler ve eğitimlerin habercisi. Venüs ay sonuna kadar size iş ile ilgili seyahatleri getirebileceği gibi, özellikle ticaretle uğraşanlara da finansal anlamda destek vermek için etkilerini gösterecektir. İdeallerinizle ilgili özellikle destekler alabilir, eğitim yayıncılık,hukuksal konularla ilgili de şans sizden yana olacaktır.

Şubatın ikinci haftası sağlık konularına dikkat etmekte fayda var, sağlık evinizde geri giden Satürn sizi biraz şüpheci ve endişeli bir ruh haline sokabilir. Bunun yanı sıra özellikle Satürn ve Mars arasında ki uyumlu görünüm, birlikte çalıştığınız kişilerle karlı ve pratik bir şekilde hareket etmeniz size yarar sağlayacaktır. Fakat Satürn geri gidiyor, iş ve çalışma ortamında olası aksilik ve gecikmelere karşı şimdiden hazırlayın kendinizi. Yine bu hafta önemli iş anlaşmaları, toplantılar, eğitimler gündeme gelebilir.

18 Şubatta Aslan burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile birlikte, yuva, aile, taşınma yer değiştirme, ev alım-satım ile ilgili konular masaya yatabilir. Bu dolunay zamanı akıl-mantık dengesini kurmakta zorlanabilir, alacağınız kararlardan sonrasında pişmanlık duyabilirsiniz, lakin Neptün dolunay zamanı ay ile sert bir görünüm yapmakta Merkür ile birlikte. Önemli kararlar almak için birkaç gün bekletmekte yarar var.

19 Şubatta Güneş’in balık burcuna geçişi ile beraber yorucu ve koşuşturmalı işe hayatı yerini arkadaşlarla ve sosyal çevre ile daha fazla vakit geçirebileceğiniz, daha sosyal olup, davetlere ve organizasyonlara katılabileceğiniz zamanlara işaret etmekte, 19 şubat ve takip eden bir aylık süreç içinde. Ardından Hem Merkür hem de Marsın arkadaşlıklar ve sosyal ilişkiler evinize giriş yapması ile beraber, arkadaşlarınızla aranızda önemli konuşmaların, fikir alış-verişlerinin olabileceğinin göstergesi. Yalnız Mars burada zaman zaman agresyonu da beraberinde getirebilir, sizinle aynı fikre sahip olmayan kişiler ile aranızda gerginlikler olabilir.

Genel anlamda iş yoğunluğunun oldukça fazla olacağı bu ay, ay sonuna doğru gezmeye,tozmaya,eğlenmeye,içmeye,sosyalleşmeye vakit bulacaksınız.

Harika bir ay geçirmenizi diliyorum!


Yükselen Koç - Şubat Ayı



Selam Arkadaşlar;

Jüpiter geçtiğimiz ay burcunuza giriş yaptı. Haziran ayına kadar, Jüpiteri’in de desteğini alarak, hem finansal hem de mesleki anlamda rahat bir sürece giriş yapmış oldunuz. Benim çok yakın bir arkadaşım Şubat ayı için “Bücür aydır ama insanı yerle bir eder” derdi. Bakalım bu ay yerle bir mi edecek yoksa toparlanıp hız mı almanızı sağlayacak?

Arkadaşlıklar,dostluklar soysal ilişkilerin oldukça güçlü vurgulanarak aya giriş yapıyorsunuz. Güçlü, enerjik, sosyal anlamda sorumlulukların arttığı, insiyatif alabileceğiniz, dinamik günler. Arkadaş grubunuzda veya içinde bulunduğunuz sosyal grupta liderlik özelliklerinizi sergileyebilir, çevrenizde ki kişileri rahatça yönlendirebilirsiniz. Yalnız ayın ilk haftası Venüs ile Uranüs arasında ki gergin açı , ilişkilerle ilgili gelişmelerde kontrol pek elinizde olmayabilir, bu günlerde özgürlük ve bağımsızlık ihtiyacını daha da artabilir. Gelecek hedefleriniz, ideallerinizle ilgili beklenmedik sürpriz destekler görebilir, yine sürpriz seyahatlet, eğitim ve yayıncılıkla ilgili ani gelişmeler yaşayabilirsiniz.

3 Şubatta kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte beklenmedik gergin tepkiler vererek ilişkilerinizde dengelerin sarsılmamasına özen göstermek yerinde olacaktır. İçinde bulunduğunuz grubun içinde sorumluluklarınız aratabilir, özellikle ortaklıklarınızdan veya partnerinizden destek görebileceksiniz. Yalnız aşırı kuralcı ve inatçı olmamaya dikkat etmekte fayda var. Yeni sosyal sorumluluk projeleri,davetler, organizasyonlar,partiler sık sık gündeme gelebilir.

4 Şubatta Venüs, oğlak burcuna Merkür ise Kova burcuna geçiş yapıyor. Öncelikle biraz Venüs’ten bahsedelim. Kariyer evinize giren Venüs ay sonuna kadar burada hareketine devam edecek. İş ilişkileri, önemli görüşmeler toplantılar,seminerler gündeme gelebilir. İş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda size destek vermeye çalışacak. Disiplinli, kurallı ve organize bir şekilde hareket etmeniz sizi başarıya ulaştıracaktır ay sonuna kadar.

Merkür’ünde aynı gün Kova burcuna giriş yaparak, 22 Şubata kadar etkilerini, sosyal ve arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizden yana göstermeye başlayacak. Arkadaşlarınızla yoğun bir iletişim temposuna girebilir, önemli haberler alıp-verebilirsiniz. Arkadaşlarınızla mini bir seyahat, birlikte bir eğitime dahil olmakta bu etkiler arasında yer almaktadır.

6 Şubat ve takip eden birkaç gün, ilişkilerinizde ve ortaklarınızda geçmişte kalan sorunları çözmek, birbirinize destek olmak, sorumlulukların üstlenmesi gereken bir zamanları işaret ediyor. Yine iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda ani sert çıkışlar ve sıkılgan bir tavır yerine, organize ve disiplinli olmanız takdirde başarı elde edebileceksiniz.

9 Şubat ve takip eden bir haftalık süreçte, önemli anlaşmalar, sözleşmeler, konuşmalar, toplantılar gündeme gelebilir.

18 Şubatta aslan burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile birlikte aşk ve çocuklarınızı ilgilendiren konular gündeme gelmeye başlıyor. Yaratıcılık gerektiren konulardan şans sizden yana olacaksa da, aşk konularında hayal kırıklıkları gündeme gelebilir. Riskli girişimleri birkaç gün ertelemekte yarar var.

19 Şubatta Güneş’in balık burcuna geçişi ile beraber, dinlenme, kabuğunuza çekilme, kendinizi dinleme süreci başlıyor. Aktif bir şekilde hayata katılmak yerine, seyirci olöayı tercih edebilirsiniz. Bir aylık süreçte uyku düzeninize dikkat etmeli, koşulları yönlendirmekte zorluk çekebilirsiniz. Yaratıcı çalışmalar için uygun zamanlar. 22-23 şubatta Mars ve Merkür’ünde balık burcuna geçmesi ile beraber, sosyal alanda ki hareketliliğin yerini dinginliğe bırakmaya başlıyor. Yalnız sağlığa dikkat, özellikle salgın,enfeksiyon riski olan, bağışıklık sisteminiz bugünlerde biraz zayıf olabilir. Bol bol dinlenebilir, okuyabilir, yazabilirsiniz.

İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda şartları fazla zorlamadan, olası hataların üstüne çok gitmeden ve egolarınızı dizginleyebilmeniz önemli olacaktır. Eğer bir değişimin eşiğinde veya hayatınızda mesleki anlamda bir değişim rüzgarı istiyor iseniz, 20 Şubat ve sonrası tarihlerde, ani ve düşüncesizce kararlar vermemek şartı ile olası fırsatları değerlendirebilirsiniz.

Harika bir ay geçirmenizi diliyorum…



Yükselen Balık - Şubat Ayı



Merhaba Arkadaşlar;

Şubat ayının ilk haftası içinde daha gizlilik içinde hareket etmeye özen gösterebilir, sağlıkla ilgili konular çok daha fazla ön plana çıkabilir. Güneş ve Mars’ın 12. evinizde hareket ediyor olması, kendinizi ortaya koymakta biraz zorlanabileceğinize işaret ettiği gibi, psikoloji, ruhsal, manevi konularla da daha çok haşır neşir olabilirsiniz. Özgüven ve ago 19 Şubata kadar hayatınızda biraz daha geri planda. Aslında dinlenmek ve hızlı gelişmelere karşı hazırlık yapılması gereken bir süreçtesiniz.

Venüs ve Uranüs arasında ki gerginlik ayın ilk haftasına damgasını vurarak iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sürpriz, beklenmedik gelişmelere işaret etmekte. Özellikle iş ilişkisi kurduğunuz kişilerle ilişkilerin çok daha ön plana çıkacağı bugünlerde biraz gergin etkiler söz konusu.

3 Şubatta kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte sağlığınızı ilişkilendiren konularda ve gizli düşmanlıklara karşı dikkatli olmakta fayda var. Bir süredir işlerinizin bir türlü rast gitmediğini, ya da aksilikler silsilesi ile uğraşmak durumunda kalmış olabilirsiniz, bu yeni ay ile birlikte bu koşullar yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlıyor. Özellikle finansal konulara daha gerçekçi yaklaşabilir, somut sonuçlar elde edebileceğiniz adımlar atabilirsiniz.

Yeni ayın hemen ardından Merkür; Kova burcuna Venüs ise Oğlak burcuna giriş yapacak. Venüs’ün oğlak burcuna geçişi ile beraber sosyal çevrenizden daha keyif alabileceğiniz, davetler, organizasyonlar içinde yer alabileceğiniz, arkadaşlarınızda daha çok çok bir araya gelebileceğiniz bir sürece girmiş olacaksınız. Bu etkiler ay sonuna kadar etkili olacaktır.

Merkür’ün Kova burcuna geçiş yapması ile beraber, gizli kalmış şeyleri daha çok araştırabilir, okuyabilir, detaylarla daha fazla ilgilenenebilirsiniz. İşinizin yaratıcılık gerektiren bir iş ise veya yazı ile ilgili ise 23 Şubata kadar oldukça yaratıcı çalışmalar yapabilirsiniz. Merkür’ün 12. evinizde ilerlemesinin bir diğer olası etkisi de bazı dedikodulara maruz kalmanızdır.

Şubatın ikinci haftası size ait olmayan ama sizi yakından ilgilendiren finansal konularla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. 8. evinizde hareket eden Satürn, Mars ve Merkür ile uyum içerisinde olacağı bu hafta, eşinizin finansal konuları, miras konuları, banka kredileri, borç ödemeleri, morgıç ödemeleri gibi konularda organize ve disiplinli hareket ederek olası krizleri veya sorunları daha akılcı bir şekilde aşabileceksiniz.

18 Şubatta Aslan burcunda gerçekleşecek olan dolunayda birlikte çalıştığınız kişilerle iletişimde egonun fazlaca ön plana çıkması ilişkilere ciddi zarar verebilir. Yoğun bir iş temposunun aktif olacağı bu zamanlar yaptığınız işlerle ilgili takdir görmeniz biraz zor olabilir. Önemli iş teklifler ve anlaşmalarının da gündeme gelebileceği bu zamanlar, Ay; Merkür,Neptün ve Mars ile gergin irtibat halinde olacağından dolayı iş ile ilgili önemli kararlar vermeden birkaç gün beklemekte yarar olabileceğine işaret ediyor. En azından aslı astarını iyice öğrenmeden tekliflere hemen atlamayın. Günlük rutin işlerinizi düzene koyma, beslenme alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirme zamanı sizler için. Özellikle yediklerinize, içtiklerinize daha çok dikkat etmekte fayda var.

Dolunayın hemen ardından Güneş’in sizin burcunuza geçmesi ile beraber bir nevi uykudan uyanış süresine gireceksiniz. Önümüzde ki 1 ay odaklanacağınız konular, kişisel yetenekleriniz, girişimleriniz, bilinçli bir şekilde atacağınız adımlar, girişimleriniz olacaktır. 22 ve 23 Şubatta Merkür ve Mars’ında burcunuza geçmesi, sizleri atak, girişimci, iletişim yeteneklerinizi daha çok ortaya koyacağınız, önemli anlaşmaların, sözleşmelerin, fikir alış-verişlerinin gündeme geleceğine işaret etmekte. Bu dönemin en büyük handikapı kararsızlıktır, eğer kararlı bir şekilde adım atar ve fırsatları değerlendirebilirseniz kazançlı çıkabilirsiniz.

Ay sonuna doğru ise arkadaşlarla bir araya gelebilir, onlarla mini bir tatile çıkmak için planlar yapabilirsiniz. Yine organizasyonlar ve davetlerin etkin olacağı bir hafta olacak sizler için.

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum..

Yükselen Kova - Şubat Ayı


Merhaba Arkadaşlar;

Şubat ayına ateş topu gibi gireceksiniz, girişimler, motivasyon, yeni başlangıçlar. Oldukça koşuşturmalı ve bir o kadar yorgun bir süreç sizler için. Burcunuzda birlikte hareket eden Mars ve Güneş ikilisi ateşli rahatsızlıklara da dikkat etmeniz konusunda uyarmakta sizleri. Bilinçli bir şekilde gayret sarf etmeniz gereken Şubatın ilk haftası üzerinizde garip bir gerginlikte hissedebilirsiniz.

Yine ayın ilk haftası etkinleşecek olan Venüs ile Uranüs arasında ki gerginlik, arkadaşlar ve sosyal çevrenizden insanlarla ilgili beklenmedik sürpriz gelişmelere açık olacaksınız. Özellikle arkadaşlık ilişkilerinizi değerlendirmeye alabilir, finansal anlamda sürpriz ek kazançlar elde edebilirsiniz. Farklı, orijinal belki de marjinal sayılabilecek kişilerle bu günlerde iletişim içinde olabilirsiniz.

3 Şubatta burcunuzda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, yeni başlangıçlar, yeni atılımlar yapmak için uygun fırsatlar elde edebilecek, kişisel yeteneklerinizi daha rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz. Yeni bir çevreye, yeni insanlara adapte olmanız gerekebilir, yeni bağlar kurabilirsiniz bu yeni ay döneminde. Çarpmalara, kazalara da açık olabileceğiniz zamanlar.

Yeni ayın hemen akabinde Venüs ve Merkür burç değiştirecekler. Öncelikle Merkür’den bahsedelim, çünkü Merkür Kova yani sizin burcunuza giriş yapmış olacak. Hayatınızda daha fazla iletişim ve bilgi alış-verişinin başlayacağı bu süreçte, birbirinden orijinal, yaratıcı ve farklı fikirlerinizle dikkatleri kolayca üzerinize çekebileceksiniz. 23  Şubata kadar Kova burcunda seyahat edecek olan Merkür, anlaşmalar, sözleşmeler, kontratlar, toplantılar, söyleşiler ve yazılı iletişimde dahil olmak üzere zihinsel olarak aktif bir süreç sizleri bekliyor olacak.

Yalnız Venüs’ün 12. evinize yani Oğlak burcuna geçişi ilişkiler alanında özellikle kırmızı alarmı devreye sokuyor. Özel hayatınız veya ikili ilişkilerinizle ilgili koşulları ve şartları çok ta kolay kontrol edemeyebilirsiniz. Özellikle ilişkisi olanlarda kıskançlık temasının daha çok ön plana çıkabileceği bu günler, yalnız olanlar gizli, devamının gelmesi zor, gizli kapaklı ilişkiler içinde bulabilirler kendileriniz. Eğer yaratıcılık gerektiren işlerde çalışıyorsanız, yalnız kalarak oldukça başarılı çalışmalar yapabilirsiniz.

Şubatın ikinci haftası tempo biraz düşecek gibi olsa da bu hafta hatırılı sayılır önemli kişilerle görüşmeler yapabilirsiniz, uzun seyahatler, deniz aşırı yolculuk planlarının yapılması muhtemel bu hafta 9. evinizde seyahat eden Satürn kendini baskın bir şekilde hissettirmeye başlayacak. Uzak akrabalarla önemli haberleşmelerin gündemde olabileceği bu günler, eğitim ve yayıncılıkla, reklam, tanıtım gibi işlerde çalışanlar için sorumlulukların artacağı, disiplinli ve organize bir şekilde ilerlemeleri gereken bir süreç olacak.

18 Şubatta karşıt burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay biraz sert etkilere sahip, ikili ilişkiler ve ortaklık kurduğunuz kişilerle aranızda olası gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var. Merkür, Neptün ve Mars’ın bu dolunay döneminde ay ile sert görünümleri özellikle ego’nun ve ön yargının ilişkilere zarar verme ihtimali konusunda uyarmakta. Önemli bir takım kararlarınızı birkaç gün ertelemekte, sakin bir kafa ile düşünmekte yarar var.

Dolunayın hemen ardından Güneş’in balık burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 aylık süreçte finansal konular ve bütçe odak noktanız haline gelecek. Hem Merkür’ün hem de Marsın finans evinize giriş yapması Şubatın son haftasının, finans konuları ile ilgili önemli kararların, konuşmaların, tartışmaların işareti. Yardım temasının çok daha ön plana çıkacağı bu süreçte çevrenizdeki insalara karşı daha cömert ve yardım sever olabilirsiniz. Gelir-gider dengesini iyi ayarlayabilmeniz durumunda kazanç elde edebilecek, yeni finansal kaynaklara yönelebileksiniz.

Ay sonuna geldiğimizde ise kazançlarınızın yönünü ve şeklini değiştirmek için önemli düşüncelere dalabilir, kararlar alabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeni projeler ve iş imkanları için araştırmalar yapabilirsiniz…

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum… 

Yükselen Oğlak - Şubat Ayı



Merhaba arkadaşlar;

Aya hızlı ve finansal konularla ilgilenerek başlayacaksınız. Ayın ilk haftası kesinleşecek olan Güneş ve Marsın birlikteliği özellikle kullandığınız elektronik aletlerin bakım ve onarımı için para harcayabileceğinize işaret etmekte, bunun yanı sıra elektrik,elektronik, teknolojik yeni cihazlarda alabilirsiniz.

Bu hafta geçmiş ilişkiler, eski flörtlerden sürpriz haberler alabilir, platonik sayılabilecek ilişkiler içinde kendinizi bulabilirsiniz özellikle yalnız olanlar. Birliktelikleri olanlar ilişkilerinde kendilerini biraz geri çekmek isteyebilir, mini bir kriz atlatabilirler lakin Venüs ve Uranüs arasında ki gerginlik ilişkilerden yana kontrol dışı gelişmelere işaret etmekte.

Şubat’ın 3’ünde Kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, bütçe finans konuları hayatınızda daha görünür bir hale geliyor, zaman zaman kendinizi gerginlikler içinde bulabilir, beklenmedik sürpriz harcamalar biraz can sıkabilir. Satürn etkisi ile iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularında devreye gireceği bu günler, daha kolay bir şekilde somut sonuçlar elde edebilecek, destek görebileceksiniz. Disiplinli ve organize çalışmanız sayesinde işten kazandığınız gelirleri arttırabileceksiniz.

Yeni ayın hemen akabinde Hem Venüs hemde Merkür burç değiştiriyorlar, Merkür Kova burcuna Venüs ise Oğlak burcuna geçiş yapacak. Venüs’ün Oğlak burcuna geçişi ile beraber fiziki görüntünüzde değişiklikler yapabilmek için uygun şartlar olacaktır, bunun yanı sıra çevrenizdeki insanları etkileyebilecek, aşk, meşk, flört konularında hayatınıza bir ivme gelebilir. Yeni ilişkiler kurmak için harekete geçebilir, çevrenizdeki insanları barıştırmak, uzlaştırmak için adımlar atabilirsiniz. Giyim, kuşam, sanatsal konular hayatınızda daha çok ön plana çıkmaya başlayacak ay sonuna kadar.

Merkür’ün 2. evinize girişi ile beraber, finans ve bütçe konularında önemli fikir alış-verişleri yapabilir, önemli toplantılar, görüşmeler gerçekleşebilir . Yeni şeyler almak için araştırabilir, okuyabilirsiniz. 23 Şubat’a kadar olan süreçte

Şubatın ikinci haftası tempo biraz düşüyor, fakat iş ve kariyerinizi ilgilendiren konular bu hafta daha görünür bir hale geliyor hayatınızda. İ arayanlar özellikle bu hafta görüşmeler, mülakatlar yapabilirler, deneme sürelerine tabii tutulabilirler. Bu hafta Hem Mars hem de Merkür kariyer evinizde bulunan Satürn ile etkileşim içinde olacaklar. Sorumluluklar, görevler artabilir, sizlerden daha disiplinli ve uyumlu bir şekilde çalışmanız istenebilir. Kısacası iş hayatınızda yoğun bir sürece giriş yapıyor olacaksınız. Toplum önünde daha fazla görünmeniz görünür olacaksınız.

18 Şubatta Aslan burcunda gerçekleşecek olan dolunay biraz sert etkilere sahip, ödemeler, krediler, vergiler, miras konuları, eşinizin finansal durumu bu dolunayda mercek altına yatacak olan konular arasında yer almakta. Eğer kredi almayı planlıyor iseniz, şartlarınızı ve durumu iyi değerlendirmek önem kazanacak lakin Ay hem Neptün hem de Merkür ile sert açısı, gözden kaçırabileceğiniz detaylar olabileceğine işaret etmekte. Yanlış anlamalar, ve yanılgılar olabilir.

Dolunayın hemen ardından Güneş Balık burcuna geçiş yaparak önümüzde ki 1 ay haberleşme, iletişimi yazışma, yakın çevre ile olan iletişiminizin önem kazanacağına işaret etmekte. Kardeşleriniz ve yakın çevreniz ile daha sık bir araya gelebilir, onların sorunları ile ilgilenebilirsiniz. Eğitime veya kursa başlayabilir, seminerler verebilirsiniz.
Merkür’ünde 22 şubatta Balık burcuna geçişi ile beraber bilgi alış-veriş hızını daha da arttırarak, bazı seyahatleri beraberinde getirebilir. Marsında balık burcuna gireceği bu günlerde, hayatınıza hız ve motivasyon geliyor tekrar. Yalnız yakın çevreniz, kardeşleriniz veya komşularınız ile zaman zaman fikir ayrılıkları yaşayabilir, bu yüzden gerginlikler olabilir, dikkatli olmakta yarar var. Daha çok okuyacağınız, araştıracağınız zamanlar.

Ay sonuna doğru ise kişisel yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz, kendinizle daha çok ilgilenebileceğiniz, hayatınızın değişime ihtiyacı olduğunu düşünebileceğiniz ve bununla ilgili kararlar almak isteyeceğiniz zamanlar olacak sizler için….

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum…!


Yükselen Yay - Şubat Ayı


Merhaba Arkadaşlar;

Oldukça hareketli,hızlı, bol yazışmalı, konuşmalı, iletişimin , haberleşmenin, fikir alış-verişlerinin yoğun olduğu bir haftaya giriş yapıyorsunuz. Özellikle basın yayın, tanıtım, halkla ilişkiler, PR işlerinde çalışanları oldukça yoğun bir hafta bekliyor olacak. Yine seyahatlerinde gündeme gelebilir.

Burcunuzda hareket eden Venüs’ün Uranüs ile yaptığı gergin açı aşk ve ilişkilerle ilgili sürprizlere işaret etmekte. Özellikle yalnız olanlar sürpriz, aniden başlayan heyecanlı, hızlı seyreden ilişkiler içinde bulabilirler kendilerini fakat işin içinde Uranüs olduğundan aniden başladığı gibi aniden bitebilirde, dikkatli adım atmakta fayda var. Dış görünüşünüzde size farklı gelen, marjinal sayılacak değişikliklerde yapabilirsiniz.

3 Şubatta Kova burcunda oluşacak olan yeni ay ile beraber, yakın çevreniz,komşularınız ve kardeşlerinizle daha yakın ilişkiler içinde olabilirsiniz. E-postalar, haberleşmeler, konuşmalar,genel olarak iletişimin çok aktif olacağı zamanlar. Ay-Mars ikilisinin kol kola olacağı bu zamanlar, duygusal ani tepkiler, agresyonunda etkin olabileceğine işaret etmekte. Arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan genel olarak destek görebilecek, seyahat planları yapabileceksiniz.

Yeni ayın hemen ardından Merkür’ünde Kova burcuna geçişi ile beraber, önemli toplantılar, sunumlar,fikirler gündemde olacak 23 şubata kadar. Yeni bir eğitim –öğrenime başlayabilir, şu ana kadar yazdıklarınızı daha geniş kitleler ile paylaşmak adına adımlar atabilirsiniz.

Aynı gün Venüs’ün Oğlak burcuna geçişi, ay sonuna kadar finansal anlamda size destek vermek için kolları sıvamaya başlayacak. Kazançlarınızı arttırmanın yollarını ararken, extra prim, maaş zammı..vb konularla elinize para geçebilir. Kazançlarınızı idare ederken ve alış-verişlerinizde gerçekten ihtiyacınız olan şeylere yöneleceksiniz.

Şubatın ikinci haftası arkadaşlıklarınız ve sosyal çevrenizle ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Sosyal çevrenizde gereksiz size fazla, yük olan kişilerle aranıza mesafe koymaya başlamış olabilirsiniz Satürn’ün etkisi sayesinde, bu hafta özellikle arkadaşlarınız sizlere iş teklifleri ile gelebilir, bazıları özür dilemek için kapınızı çalabilir.

18 Şubatta Aslan burcunda oluşacak olan dolunay ile birlikte, uzun yolculuklara çıkabilir,hayata dair yeni bir çok öğrenmek üzere adımlar atabilirsiniz. İdeallerinize ulaşmak için gösterişli, güçlü kişiler bir araya gelebilirsiniz. Hukuksal konularla ilgilenenler, mahkemeleri davaları olanlar sinirler biraz hassas olabilir, gecikmeler yaşayabilirler. Yabancılarla, yabancı uyruklu kişiler ile haberleşme iletişim içine girebilirsiniz. İthalat, ihracat işleri ile uğraşanlar bu dolunay zamanında özellikle verilen veya alınan siparişlerde hatalar olabilir, extra dikkatli olmakta fayda var.

Dolunayın hemen ardından Güneş’in Balık burcuna geçiş yapacak ve önümüzde ki 1 aylık dönemde eve, yerleşime ve aileye ait konuları hayatınızda daha görünür bir hale getirecek. 22 ve 23 Şubatta Mars ve Merkür’ünde balık burcuna geçişi ile beraber, evinizde toplantılar, yemekler davetler, organizasyon yapabilir, çevrenizdeki insanlarla daha çok evinizde sosyalleşmek isteyebilirsiniz. Evinizin özellikle su tesisatında yenilemeye gidebilir, tamirat, onarım işleri ile ilgilenebilirsiniz. Aile içerisinde olası sorunları çözüme kavuşturmak, aileniz ile daha yakın ilişkiler kurmak için ideal zamanlar.

Ay sonuna doğru ise bütçe konuları daha çok gündeme gelmeye başlıyor, evinize yeni eşyalar alabilir, eviniz için harcamalar yapabilirsiniz. Ya da evinizde kullanmak üzere yeni hediyeler gelebilir…

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum! 

Thursday, January 27, 2011

Satürn Terazi Burcunda Geri Gidiyor


Astrolojide Satürn’den hep korkulur, çekinilir; çünkü Satürn astorloji’nin büyük disiplincisi, sert öğretmeni,korkulan yüzü olarak hep lanse edilmiştir. Bir bakıma da doğrudur aslında fakat Satürn’ün temsil ettiği şeyler arasında, nasıl sabır etmemiz gerektiği, hayatımızı nasıl yapılandırmamız gerektiği, yaşamımız için gerekli olan bilgiyi nasıl kullanacağımız, hangi konular üzerinde ne şekilde araştırmalar yapabileceğimizi, atalarımız, dedelerimiz hakkında ki bilgiyi, yaşamımızda ki karmik etkileri, zamanı ne şekilde nasıl kullandığımızı, olgunlaşma şeklimizi, hayatta almamız gereken derslere kadar oldukça geniş bir yelpazesi vardır.

Satürn; Terazi burcunda yüceldiği için ( Rahat ettiği bir burçta) etkilerini bizleri çok sarsarak, süründürerek değil fakat öğretici niteliğini değiştirmeden dersler vererek kendini ortaya koyacaktır. Satürn’ün ana fonsiyonu eğer yapılandırmak ise; Terazide ki en önemli görevi ilişkileri yapılandırmak adına olacaktır. Gökyüzünde hareket eden Satürn haritalarımızda hangi evden geçiyor ise o ev ile ilişkilerimizi gözden geçirmeye ve yapılandırmaya başlarız. Bu kendimizle olan ilişkimiz, finansal anlamda ilişki kurduğumuz kişiler ve kurumlar, kardeşlerle ve yakın çevremiz ile olan ilişkiler, aile ilişkileri, çocuklarla, birlikte çalıştığımız kişilerle, partnerimizle veya ortağımızla, bankacımız veya muhasebecimizle, yabancılarla, iş ilişkisi kurduğumuz insanlarla arkadaşlarımızla her türlü ilişkileri yapılandırmak adına etkilerini gösterecektir. Terazi elbette sadece ilişkiler veya ortaklıklar değildir, yargı, adalet kavramı da Terazi ile yakından ilişkilendirilir. Satürn; Teraziden geçerken yargı ve adalet sistemini de yeniden yapılandırmak için kollarını sıvar.

Satürn;  21 Temmuz 2010 yılından beri Terazi burcunda seyahat etmektedir. Bugün itibari ile 14 Haziran 2011 tarihine kadar Terazi burcunda geri gidecektir. Bir gezegen aslında geri gitmez sadece hızı bir süreliğine yavaşlar fakat bu yavaşlama sürecinde dünyada bakıldığında geri gidiyormuş gibi görünür. Bir gezegen geri gittiği zaman normalde kendi vaat ettiklerini yerine getirmekte zorlanır, gecikmeler yaşatır, daha içsel,ruhsal çalışmaya başlar, daha önce önemsemediğimiz, gözden kaçmış veya tamamlanmamış konuları tekrar gündeme getirir, içsel olarak farkındalık yaratır, yüzleştirmeler yaşatır.

Satürn Terazi burcunda geri gittiğinde ise;

-          İlişkilerde gözden kaçırdığımız şeylerin üzerinden tekrar geçebiliriz
-          Daha önce sabırla ilgili başaramadığımız konuları yeniden deneyimleyebiliriz
-          Eski, geçmiş ilişkilerimizle tekrar yüzleşmek zorunda kalabiliriz
-          Yaşlı erkekler, babalar, dedeler, köklerimizle ilgili konular gündeme gelebilir
-          İlişkilere bakış açımız kötümser olabilir, kendimizi şanssız hissedebiliriz
-          Bilgelik gerektiren konularda derin araştırmalar yapabiliriz
-          “Hayır” deme mekanizmamız sekteye uğrayabilir, uyum sağlamak uğruna fazla kabullenici olabiliriz
-          Karar vermekte zorlanabiliriz
-          İlişkilerde sorumluluklar ağır gelebilir, sorumluluktan kaçmak isteyebiliriz
-          Kararlı, kalıcı ilişkiler ve dostluklar kurmak için bir dizi deneyimden geçebiliriz
-          Maddi değerlerimiz test edilebilir. Refaha ulaşmak için daha çok çaba sarf etmemiz beklenecektir.
-          Karşımızda ki kişilerin ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı olmamız gerekir
-          Özellikle ikili ilişkilerde kaybetme ve güven korkusu ortaya çıkabilir
-          İlişkiler eğer sağlam temeller üzerine kurulu değil ise ya onarmak ya da bitimek için insiyatifi ele almak gerekebilir

Peki 14 Hazirana kadar bütün burçlar nasıl etki altında olacaklar?

Not: Yükselen burcunuza göre okumanız tavsiye edilir, yükselen burcunuzu bilmiyor iseniz bana ulaşın kısmından yardım alabilirsiniz.

Yükselen KOÇ;

7. evinizde geri gitmeye başlayacak olan Satürn; ortaklıklarınızı ve ilişkilerinizle ilgili konularda etkilerini gösterecektir. Birlikte olduğunuz kişi ile ilişkinizi gözden geçirme, sorgulama ihtiyacı hissedebilirsiniz. Eğer ilişkiniz sağlam temellere dayanıyor ise bu süreçte nasıl daha iyi olabilir sorusuna yanıt ararken, eğer bağlar zayıf ve sorunlu ise bu ilişkiyi acaba nasıl kolayca bitirebilirim diye sorgulayabilirsiniz. İlişkinizin ihtiyaçlarını, size kattıklarını düşünebilir, üzerinde çok durulmayan eski konular tekrar gündeme gelebilir. Biriyle birlikte iken kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Bir diğer olası etkisi ise; partnerinizle ilgili sorumluluklarınız artabilir, onun iş veya sağlığını ilgilendiren konularla yakından ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. İkilemler, karar vermekte zorlanma, ortağınızın veya partnerinizin tekliflerine karşı uyum göstermek adına daha kolay kabul edici olabilirsiniz. Bu dönem partnerinizin veya ortağınızın ihtiyaçları daha da artabilir. Yalnız olanlar ise, yeni başlayacakları ilişki çok ağırdan alınarak devam edebilir.

Yükselen BOĞA;

6. evinizde geri gitmeye başlayacak olan Satürn; sağlığınız başta olmak üzere günlük işler ve çalışma ortamınızı ilgilendiren konularda etkilerini göstermeye başlayacaktır. Özellikle geçmiş gibi gözüken sağlık sorunları tekrar nüks edebilir, bünyeniz her zamankinden daha hassas olabilir. Özellikle bel bölgesi ağrıları meydana gelebilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz, eğer bir iş veren iseniz ihtiyaçlarınızı yeniden belirleyebilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız projelerde gecikmeler, askıya alınmalar olabilir. Günlük yaşamınızı ilgilendiren ihtiyaçlarınızı yeniden gözden geçirme zamanı sizler için. Birlikte çalıştığınız kişi ve kurumlarla ilişkileriniz testten geçebilir.

Yükselen İKİZLER;

5. evinizde geri gidecek olan Satürn; Aşk ve çocuklarla ilişkilerimizi yeniden yapılandırma ve gerçekten ihtiyaç duyduğunuz şeyleri belirleme zamanı. Özellikle sizden yaşça büyük kişilere aşık olabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu konuyu tekrar düşünebilirler veya bazı gecikmeler ile karşılaşabilirler. Ayakları yere sağlam basan, daha mantıklı ilişkiler kurma zamanı fakat hızlı gelişmelerin olmasını beklememek gerek. Bu dönem risk almak için uygun bir dönem değil eğer doğduğunuz anda Satürn’ünüz geri gitmiyor ise. Çocukları olanlar ise onların ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı olmaları gereken bir dönem. Fakat  yeri geldiğinde “hayır” demeyi de unutmamanız gerekiyor. Bu özel hayatınızda da geçerli.

Yükselen YENGEÇ;

Aile içinde geçmişe ait çözülmemiş konuların tekrar gündeme geleceğine işaret eden Satürn 4. evinizden geçmekte. Aile içi ilişkilerin vurgulanacağı bu dönem, ilişkileri yapılandırmak için gerekli sabrı ve zamanı Satürn size sunacaktır yalnız gecikmeler ve engellenmeler ile de karşılaşabilirsiniz. Ev almak, ev satmak gibi işlerde özellikle bürokratik,evraksal gecikmeler yaşanabilir gecikmeler yaşanabilir. Biraz daha kendinize dönük olabilir, içinizdekini dışarıya tam olara yansıtmakta zorlanabilirsiniz. Özel hayatınıza çeki düzen vermek, hayatınızın gerçek ihtiyaçlarını saptamak için ideal zamanlar. Bir diğer olası etkisi ise; daha önce almayı planladığınızi, kaçırdığınız evi yeniden almak için fırsatınız olabilir.

Yükselen ASLAN;

3. evinizde geri gidecek olan Satürn; yakın çevre ve kardeşlerinizle yeniden yapılandırmaya başladığınız ilişkileri test etmeye başlayacak, doğru adımlar atıp atmadığınızı öğrenebileceksiniz bu sayede. Özellikle yaşça büyük kişilere kendinizi daha çok ifade etmenizi gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Eski yarım kalan işlerinizi tamamlamak, üzerinden geçmek için harika zamanlar. Oturduğunuz apartmanın yönetimsel işleri size kalabilir, kardeşleriniz ile daha çok bir araya gelebilirsiniz. Eski yazıları tasnif etmek, düzeltmek, elden geçirmek, eski hesapları tekrar gözden geçirmek için ideal zamanlar. Daha önce ziyaret ettiğiniz, gittiğiniz yerlere tekrar gidebilirsiniz. Dışa dönük iletişim sergilemektense daha içe dönük olabilir, daha önce yazdıklarınızı çevrenizdekiler ile paylaşırken, paylaşımlarınızda biraz cimri olabilirsiniz.

Yükselen BAŞAK;

2. evinizde geri hareket eden Satürn; finans ve bütçe konuları, sahip olduğunuz kaynaklar, eşyalar, değerlerinizle ilgili konularda etkilerini gösterecektir. Özellikle ortaklaşa kazançlarınızda hareketliliğin yerini durağanlığa bırakabilir, size yapılması muhtemel ödemelerde gecikmeler yaşayabilirsiniz. Bu süreç gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu belirlemek, kaynaklarınızı akıllıca yönetmek, lüks ile gerekli şeyleri ayırt etmenizi sağlayacak olan bir dönem olacak. Eğer paylaşıma çok açık biri iseniz sizler için belki de daha az paylaşmayı öğrenmeniz gereken bir süreç iken, paylaşmayı bilmeyenler için bunun nasıl yapılacağını öğrenecekleri bir süreç.

Yükselen TERAZİ;

Burcunuzda geri gitmeye başlayan Satürn; sizleri biraz melankolik ve depresif bir ruh haline sokabilir. Özellikle ilişkilerde güven ve kaybetme korkusu ortaya çıkabilir. Fiziksel görünümünüzde değişiklikler yapmak için ideal bir zamanlar değil eğer doğduğunuz anda Satürn’ünüz geri gitmiyor ise. Kişisel yeteneklerinizi ve hobilerinizi kazanca dönüştürmek için daha çok sabra ve zamana ihtiyacınız olacak ve elbette daha çok emek harcamanız gerekebilir. Bu geri dönüş döneminde; daha bireysel olmaya çalışabilir, kendinizle ilgili konularda daha eleştirel yaklaşabilirsiniz. Yarım kalan işleri tamamlamak için ideal zamanlar. Bu dönem gerçekten hayatınızda birisine ihtiyacınız var mı sorusuna yanıt arayabilirsiniz, yalnız çok fazla düşünmek sizi kararsızlığa da itebilir. Geçmişe ait unuttuğunuz, önemsemediğiniz konularla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.

Yükselen AKREP;

12.evinizde geri gitmeye başlayan Satürn sizleri korkularınız ile yüzleştirmeye başlayabilir. Geçmişte kalan adalet ve devletle ilgili konular gündeme gelebilir. Çok geride bıraktığınız bir ilişki yeniden karşınıza çıkabilir, sosyal paylaşım ağları ile sizi bulabilir. Bilinç altınızda geriye ittiğiniz, unuttuğunuz konuları tekrar hatırlamanızı sağlayabilir. Burada hareket eden Satürn, soysal fobide yaratabilir, acaba insanlar bana zarar mı verecek endişesi de yükleyebilir size. Bilinç altınızı, ruh sağlığınızı ve en önemlisi uyku düzeninizi yeniden düzenlemekte fayda var. Belki de zihninizi biraz rahatlatma, arınma, endişe ve korkularınızdan arınma zamanıdır ne dersiniz?

Yükselen YAY;

11. evinizden geçen Satürn ile sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizi yeniden yapılandırırken, geri gitmeye başlaması ile ilişkilerinizi daha çok sorgular bir hale gelebilirsiniz. Acaba şu kişiyi hayatıma almakla iyi mi ettim veya hayatımdan çıkarırken çok mu peşin hükümlü davrandım gibi zihin durumu yaşayabilirsiniz. Kalabalık gruplar içinde kendinizi yalnız hissedebilir, arkadaşlarınızla ortak projelere girişirken daha temkinli ve sorgulayıcı yaklaşabilirsiniz. Satürn geri giderken hayatınıza giren yeni kişilerle ilişkileri devam ettirmek biraz daha zaman ve emek isteyebilir. Oldukça eski ve çok uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınız sizlerle irtibata geçebilirler, onlarla eski zamanları yad etmek için bir çok fırsat yakalayabilirsiniz. Var olan sosyal çevre ve arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz.

Yükselen OĞLAK;

10. evinizde geri gitmeye başlayan Satürn, iş ve mesleki anlamda kaygı ve endişeleri de beraberinde getiriyor. Acaba doğru bir karar mı verdim? Yoksa o işi seçsem daha mı iyi olurdu? Acaba işimi değiştirmeli miyim gibi soruları sorabilirler kendilerine. Üstlerle ilişkilerde kendinize göre bir yapılandırma içine girebilirsiniz. İş hayatınızda takım çalışması ve sabır Haziran ayına kadar daha çok vurgulanacaktır. Toplumda daha ciddi bir şekilde görünecek veya öyle bir tavır takınmanız gerekecek. Mesleki anlamda sorumluluklar daha da artıyor, daha çok çalışmanız, işinize odaklanmanız beklenecek sizden.

Yükselen KOVA;

İdeallerinizi, hayata bakış açınızı ve inanç sisteminizi sorgulamaya, eleştirmeye başlayabilirsiniz. Satürn 9. evinizden geçerken, ideallerinize ulaşmanız için gerçekten doğru kişilerle mi irtibat kurup kurmadığınızı düşünmenize neden olabilir. İlerde işinize yarayacak özellikle mesleki anlamda kullanacağınız yeni tekniklerle ilgili eğitim, öğrenim sürecine girebilirsiniz yalnız bu süreç hem ağır hem zahmetli olabilir sizin için. Bir avukattan yardım ve destek alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, sonuçlanmasını istediğiniz, beklediğiniz bir mahkemeniz veya hukuksal konular biraz daha zamana yayılabilir.

Yükselen BALIK;

8. evinizde geri gitmeye başlayan Satürn; ödemeler konusunda sizi bir parça sıkıntıya sokabilir. Ödeme yapmanız gereken yerlere, ödemelerde gecikebilirsiniz. Eşinizin veya ortağınızdan finansal anlamda destek görmek biraz zorlaşabilir. Başvurduğunuz kredileri dilediğiniz miktarlarda alamayabilir veya bazı koşullar öne sürebilirler. Tazminat, vergi, burs, nafaka,prim ödemeleri gibi konularda gecikmeler yaşanabilir. 8. ev kulağa çokta sevimli gelmeyen ölümle de ilişkilidir, özellikle ölüm korkusu olanlar bu korkuları ile yüzleşmek durumunda kalabilirler. 

Sunday, January 23, 2011

Jüpiter KOÇ Burcunda (4 Hazirana Kadar)


Dün akşam 19:30 itibari ile Jüpiter Koç burcuna giriş yaptı ve 4 Haziran’a kadar bu burçta hareketine devam edecek. Koç burcuna ait bir çok özelliği çok daha fazla görünür hale getirecek, kişisel haritalarımızda ise Koç burcu nerede ise, Jüpiter’in etkisi ile simgelenen konularla ilgili gelişmelere açık olacağımız bir süreç olacak.

Öncelikle biraz Jüpiter’den bahsedelim ki etkilerini çok daha iyi kavrayabilelim. Jüpiter, büyümeyi, olgunlaşmayı,hem maddi hem de manevi anlamda gelişmeyi,iyimserliği, cesareti, doğal yetenekleri, bilgeliği, ruhsal gelişimi ifade eder. Jüpiter’in bulunduğu noktalarda şans ve destek bekleriz. İyi bir eğitimin yanı sıra, sosyal alanda da gelişmeyi bekleriz. Hatırı sayılır, önemli kişilerden destek yine Jüpiter’in etkileri arasında yer almaktadır. Felsefi ve dinsel konular, özgürlük ihtiyacımızın olduğu alan, yabancı ülkeler, yabancı kişiler yine Jüpiter’im simgeledikleri arasında yer almaktadır. Jüpiter hangi burçta seyahat etmeye başlar ise, o burca ait özellikleri büyüteç görevi görerek daha çok ön plana çıkartır.

Jüpiter; Koç burcunda iken

Liderlik yeteneklerimiz çok daha ön plana çıkmaya başlar
Daha hareketli, girişken, hevesli ve spontane davranabiliriz
Yeni başlangıçlar konusunda hevesli
Kendine daha çok güven
Çok daha hızlı bir şekilde aksiyon alan
Daha meraklı
Daha açık sözlü
Yeniliklere çok daha açık
Daha cesur, deneyimlere daha çık
Daha enerjik ve risk almaya meyilli olabiliriz.

Pek tabi Jüpiter; Koç burcunda iken dikkat edilmesi gereken birkaç hususta bulunmakta;

Kraldan çok kralcı gibi davranabiliriz
Acele etmekten doğan sakarlıklar olabilir
Giriştiğimiz işlerde devamını getirmekte zorlanabilir, çabuk sıkılabiliriz
Bencillik zor duruma sokabilir
Düşünmeden hesapsızca atılan adımlar zararla sonuçlanabilir
Sinirler konusunda daha hassas ve tahrik olmaya meyilli olabiliriz
Ani ukalacı çıkışlar sıkıntılı anlar yaşatabilir
Daha kafamıza buyruk davranabiliriz

Birkaç yerde Jüpiter KOÇ burcuna girdiğinde KOÇ’ların kilo almaya meyilli olacağına dair haberler külliyen yalandır. Aksine, Koçlar fiziksel görünümlerine çok daha önem ve özen gösterecek, dış görünüş onlar için daha önemli olacak. Eğer haritanızda kişisel gezegenleriniz KOÇ burcunda ise, Jüpiter’in koç burcu seyahatinin etkilerini çok daha fazla hissedebilir ve hayatınızda deneyimleyebilirsiniz.

4 Hazirana kadar olan süreçte Jüpiter bütün burçları nasıl etkileyecek göz atalım;

Not: Yükselen burcunu bilmeyenler, "Bana Ulaşın" kısmından mail ile yardım alabilirler



Yükselen KOÇLAR;

1.evinizde hareket etmeye başlayan Jüpiter Haziran ayına kadar, önemli girişimler, başlangıçlar, fiziki görünümünüzde değişiklikler, kendinizi çok daha net ve özgüvenli bir şekilde ortaya koyabileceğiniz koşullarla karşılaştıracaktır siz. Daha sabırsız ve aceleci olabilirsiniz, kazalara ve sakarlıklara da aynı şekilde daha açık olabilirsiniz. Çoğu zaman fırsat ve şanslar ayağınıza gelecek, kişisel yeteneklerinizden para kazanabilir, sabırlı ve devamını getirebilmeniz durumunda girişimlerinizden kazançlı çıkabilirsiniz. Atak, heyecanlı, coşkulu ve oldukça hareketli olacaksınız.

Yükselen BOĞALAR

12.evinizde 4 Haziran’a kadar hareket edecek olan Jüpiter size doğal bir koruma kalkanı görevi görecek. Korkularınızın, size endişe ve üzüntü veren konuların üstesinden çok daha rahat ve kendinize güvenir bir şekilde üstesinden gelebileceksiniz. Gizli düşmanlıklara karşı güçlü bir savunmanız olacak. Eşinizin muhtemel rahatsızlıkları için bu süreçte kolayca çözüm bulabileceksiniz. çkült,mistik, psikolojik  konular hakkında daha çok okuyabilir, araştırabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz. Korkularınızı yenmek ve onların üstüne gidebilmeniz için gerekli cesareti verecektir.

Yükselen İKİZLER;

Sosyal ilişkiler ve arkadaşlıklar evinizde Haziran ayına kadar hareket edecek olan Jüpiter, hayatınıza bol bol yeni arkadaşlar ve sosyal anlamda sizlere destek olacak kişiler kazandıracaktır. Amaç duygunuz çok daha gelişecek, içinde bulunduğunuz gruplarda ve sosyal çevrede liderlik yeteneklerinizi çok daha fazla ortaya koyabileceksiniz. Kişisel gelişiminize çok daha önem verecek, iyi dilekleriniz gerçekleşebilecek. Fakat aşırı özgüvenli ve sabırsız davranışlar sosyal ilişkilere zararda verebilir, dikkatli olmakta fayda var. Özellikle erkek figürlerden destek görebileceksiniz.

Yükselen YENGEÇ;

10. evinizde harekete geçen Jüpiter; Mesleki ve kariyer anlamında size fırsat ve şans sunmaya başlayacak. Toplum içinde prestijinizi arttırabilecek, başarı yakalayabilmeniz adına destekleyici olacaktır. Mesleki anlamda yeni başlangıçlar, girişimler önümüzde ki 6 aylık süreçte öne çıkacak konular. Fakat yeni girişimlerinizin peşini bırakmamak, tutarlı olmak oldukça önemli olacaktır. Yapılmayanı yapmak, mesleki anlamda ilk kez yapılacak olan projeler içinde yer alabilirsiniz.

Yükselen ASLAN;

Haziran ayına kadar bol bol seyahat edebileceğiniz, uzun deniz aşırı yolculuklara çıkabileceğiniz, yabancı ülkelerde ki kişilerle irtibat halinde olacağınız ve onlardan destek alabileceğiniz, bilgilerinizi ve vizyonunuzu daha da genişlete ve geliştirebileceğiniz koşullarla karşılaşacaksınız. Olası hukuksal konularınızın çözümlenebileceği, inançlarınızla ilgili deneyimler yaşayabileceğiniz, ideallerinizle ilgili hatırı sayılır, hareketli, aktif yaşça büyük ve olgun kişilerden önemli destekler alabileceksiniz.

Yükselen BAŞAK;

Haziran ayına kadar Jüpiter finansal yükümlülükleriniz ve borçlarınızla ilgili ödeme konusunda sizlere destekler vermeye başlayacak. Eşinizden finansal anlamda destek alabileceksiniz. Yine kredi almayı düşünüyorsanız rahatlıkla alabileceksiniz fakat abartmaktan ve nasıl olsa öderim diyerek daha çok yükümlülük altına girmemekte risk almamakta fayda var. Öğrenci iseniz rahatlıkla burs  bulabilirsiniz, ortak işlerden rahatlıkla kazanç elde edebileceksiniz.

Yükselen TERAZİ;

Evlilik, ortaklık kurma, sözleşme gerektiren durumlarla ilgili Haziran ayına kadar destekleneceğiniz, şans ve fırsatlarla karşılaşabileceksiniz. Yalnız ilişkilerde bencillik ve egoların öne çıkması zarar verebilir, dikkat etmekte fayda var. Birliktelikleri olanlar evlilik yoluna adım atabilirler, yalnız olanlar ise ciddi ilişkiler kurmak için desteklenecekler. İş anlamında yarar getirecek olan yeni ortaklıklar kurulabilir, başkalarından çok rahat destek alabileceksiniz.

Yükselen AKREP;

Jüpiter sizlere Haziran ayına kadar, iş ve çalışma ortamınızla ilgili destek vermeye başlıyor, birlikte çalıştığınız kişilerden rahatlıkla yardım alabileceksiniz. Çok özel projeler içinde yer alabilirsiniz, ilk kez denenen, ilk kez yapılan işler olabilir bunlar. Sağlıkla ilgili konularda genel anlamda korunabileceksiniz.Başkalarının iyiliği için daha çok zaman ve emek harcayabilirsiniz. Yoğun bir iş temposu içine gireceğinizden kendinize vakit ayırmamayı unutmamalı, özellikle yeme içme alışkanlarınıza dikkat etmelisiniz.

Yükselen YAY;

Haziran ayına kadar hava buram buram aşk kokacak, eğer görüştüğünüz kişiler arasından bir seçin yapmazsanız, hepsi flört seviyesinde kalabilir. Sizde biraz flörtöz davranabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler yine Haziran ayına kadar şanslı bir süreç içinde olacaklar. Risk almaya daha elverişli olabileceksiniz ama dikkatli adım atmakta yarar var. Yeni hobiler edinebilir, hobilerinizden kazanç sağlayabilirsiniz. Spora başlayabilirsiniz

Yükselen OĞLAK;

Ev, yuva, aile, yerleşim, gayrimenkul alım-satım konularından yana şans elde edebileceğiniz zamanlar. Yeni bir eve taşınabilir, aileniz ile yaşıyor iseniz özgürlüğe adım atmak için kendi evinize taşınabilirsiniz. Evinizde dekoratif değişikliğe gidebilirsiniz. Geleceğe yönelik planlar yapmak, hedefleriniz belirlemek ve bu hedefleriniz ile ilgili kişilerle irtibat kurup hareke geçme zamanı…

Yükselen KOVA;

Haziran ayına kadar bol bol yurt içi kısa mesafeli seyahatleriniz olacaktır. Özellikle seyahatlerinizden kazanç elde edebileceksiniz. Yakın çevrenizden ve kardeşlerinizden destek görebileceğiniz bu süreçte, kitap, fanzin, dergi çıkarmak için adım atabilir, iletişim yeteneklerinizi çok daha fazla ön plana çıkartabileceğiniz koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yeni bir eğitime başlayabilir, kalabalık gruplara sunumlar yapabilir, seminerler verebilirsiniz.

Yükselen BALIK;

Napolyon misali Haziran ayına kadar para para para diyeceğiniz bir süreç başladı sizler için. Kazançlarınızı arttırmanın yollarını bulabilir, işten elde ettiniz gelirleri arttırabilirsiniz. Fakat kıç burcu insana harcatabilirde, özellikle plansız spontane harcamalar sizi zor duruma da sokabilir dikkatli olmakta yarar var. Para ile ilgili konularda Haziran ayına kadar şans sizden yana olacak.